Jeugdlessen

Proefles

Neem contact op met Fransien Rombouts voor het maken van een afspraak voor een gratis proefles van een half uur. Deze proefles is bedoeld om kennis te maken met tennis of om een inschatting te maken van uw nivo ten behoeve van eventuele plaatsing in een bestaande groep.

Voor meer informatie, trainer Fransien Rombouts via [email protected]

Leeftijdsgroepen

Tenniskids Blauw (2 ½ -4 jaar)

In de training voor jongste jeugd van 2½ - 4 jaar wordt spelenderwijs gewerkt aan de hand van het tenniskids-blauw programma van de KNLTB. Door het werken met terugkerende thema’s en korte oefeningen worden de tennistechnische en fysieke basisvaardigheden aangeleerd. Uiteraard staat plezier en welbevinden voorop, indien gewenst mogen ouders van de kinderen tot 4 jaar meedoen met de training.

Tenniskids Rood, Oranje en Groen (4 – 12 jaar)

In de training voor de junioren van 5 -12 jaar wordt gewerkt aan de hand van het tenniskids-programma van de KNLTB. In dit programma staat de tennisontwikkeling centraal. Alle aspecten van het tennisspel worden doorgenomen en veel verschillende oefensituaties zullen aan bod komen, waardoor het hele tennisspel zelfs door kleinere kinderen kan worden gespeeld.

Per leeftijdsgroep wordt gebruik gemaakt van 3 soorten ballen en van aanpassing van de grootte van het speelveld. De rode bal (5-9 jaar), de oranje bal (8-11 jaar) en de groene bal (10-12 jaar). Alle balsoorten hebben een bijpassend speelveld. De balsoort zegt niks over het niveau van de speler, alleen over de leeftijd. Dankzij de verschillende stuithoogte per type bal worden de juiste technische vaardigheden ontwikkeld.

Spelenderwijs werken we samen met uw kind aan de ontwikkeling van techniek, specifiek fysieke tennisbewegingen en het begrip slim spelen. (tactiek) In de groene bal fase worden de 4 pijlers (techniek, tactiek, conditioneel en mentaal) in een nog breder aspect toegepast.

In alle leeftijdsgroepen wordt er spelsituatief getraind. Waardoor het spelen van wedstrijden naast de trainingen mogelijk is ongeacht de leeftijd.

Junioren (11 – 17 jaar)

Bij ervaren en oudere spelers (vanaf 11 - 17 jaar) zal in de trainingen steeds meer op het persoonlijke speelniveau en speeltype van de leerling worden getraind.  Voor spelers tussen 12-17 jaar die beginnen met tennis worden de technische en tactische vaardigheden ontwikkeld met de groene bal, hierdoor is het mogelijk om de juiste ontwikkeling door te maken en dan klaar te zijn voor de volgende fase. In alle leeftijdsgroepen wordt er spelsituatief getraind. Waardoor het spelen van wedstrijden naast de trainingen mogelijk is ongeacht de leeftijd.

Trainingen

Keuze uit 1 of 2x per week training. Voor iedereen die net dat stapje extra wil maken is 2 keer per week trainen ideaal. Door deze intensivering wordt het tennisniveau in een sneller tempo verhoogd.

Ontwikkelingsplan

Voor spelers die 2 keer per week trainen wordt door de trainer een ontwikkelingsplan gemaakt en bijgehouden. Doelstellingen, aandachtspunten en een toekomstvisie komen in dit document te staan. Aan de hand van deze doelen zullen we de komende zomerperiode aan het werk gaan.   Bij junioren vanaf 10 jaar worden doelstelling met betreffende leerling in overleg vastgesteld en getoetst.

10-minuten gesprek

Met elke leerling en zijn/haar ouder(s)/verzorger(s) wordt 1 keer per jaar het 10-minuten gesprek gevoerd. In dit gesprek wordt de voortgang van leerling besproken.

 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

Telefoneren is mogelijk na contact per e-mail.

T.V. De Punt

Sportlaan 9
3893 AB Zeewolde

KVK-nummer

40656210